15 / 05 / 2020

VIOLÈNCIES MASCLISTES

L'estat de confinament derivat de la situació d'emergència sanitària pel COVID-19 provoca un impacte clar en les dones i llurs fills i filles, especialment aquelles que pateixen situacions de risc de violències masclistes.

El estado de confinamiento derivado de la situación de emergencia sanitaria por COVID-19 provoca un impacto claro en las mujeres y sus hijos e hijas, especialmente aquellas que sufren situaciones de riesgo en situación de violencias machistas.

violencias machistas / Sexistische Gewalt /العنف الجنسي / যৌনতাবাদী সহিংসতা / လိင်ပိုင်းဆိုင်ရာအကြမ်းဖက်မှု / Сексистично насилие / 性別暴力 / Sexuální násilí / Sexistisk vold / Seksistično nasilje / Seksistysk geweld / Σεξιστική βία / सेक्सिस्ट हिंसा / Szexista erőszak / Sexist violence / Kynferðislegt ofbeldi / 性差別的暴力 / Xistîdeta sextekarî / Seksuālistu vardarbība / Сексистичко насилство / Seksistisch geweld / ਲਿੰਗਵਾਦੀ ਹਿੰਸਾ / جنسیتي تاوتریخوالی /  Przemoc seksistowska / Violență sexistă / Rabshada galmada / Ukatili wa kijinsia / Sexistiskt våld / Kekerasan sexist / Ang karahasang seksista / பாலியல் வன்முறை / లైంగిక హింస / Cinsiyetçi şiddet / Сексистське насильство / جنس پرست تشدد /  Bạo lực tình dục

Catalunya

L’Institut Català de les Dones, amb la col·laboració del Consell Nacional de Dones de Catalunya posa a disposició de la ciutadania un seguit de documents divulgatius amb recomanacions, serveis i noves ajudes per fer front a la violència masclista en la situació de crisi sociosanitària actual, ja siguis directament una dona que travessa una situació de violència masclista, una persona del seu entorn més immediat o una persona professional del circuit d’abordatge de les violències masclistes.

Recomanacions per víctimes de violència masclista

L’objectiu d'aquestes recomanacions, elaborades conjuntament amb el Consell Nacional de les Dones de Catalunya, és contrarestar les dificultats de les dones per accedir a serveis i altres suports importants com professionals, familiars i amistats, en un entorn de situació crítica i greu com un confinament forçat amb l’agressor i també al llarg del desconfinament i procés per arribar a la normalitat.

 

A més de fer seguiments a les dones usuàries dels serveis per aquesta qüestió i recolzar el treball de les professionals d’atenció de tot el territori, crear espais de coordinació interinstitucional i amb entitats, o introduir la perspectiva de gènere en el Pla per a la reactivació econòmica i protecció social, son estratègies de l’ICD per garantir l’atenció: l’ampliació del servei telefònic permanent 900900120 o l’impuls d’una nova  xarxa de proximitat gràcies a la col·laboració dels establiments comercials operatius a través de la campanya “Establiment segur contra la violència masclista”.

atenció 24h

gratis /  free / gratuit

CAT

Si ja ets usuària d'un servei a víctimes de violència masclista dins la parella, posa't en contacte amb la teva professional de referència. Si no pots contactar o necessites sortir del teu domicili, truca a l'900 900 120.


Si per qualsevol motiu (siguis usuària anterior o no d'aquests serveis) i necessites saber què fer front a aquestes violències i quins són els recursos que tens a disposició (psicòlogues, advocades, allotjament urgent...) truca al 900 900 120. Si necessites als Mossos, truca directament al 112.

CAST

Si ya eres usuaria de un servicio a víctimas de violencia machista dentro de la pareja, ponte en contacto con tu profesional de referencia. Si no puedes contactar o necesitas salir de tu domicilio, llama al 900 900 120. 


Si por cualquier motivo (seas usuaria anterior o no de estos servicios) y necesitas saber qué hacer frente a estas violencias y cuáles son los recursos que tienes a disposición (psicólogas, abogadas, alojamiento urgente...) llama al 900 900 120. Si necesitas a los Mossos, llama directamente al 112.

CAMPANYA

“Establiment segur

contra la violència masclista”

FARMACIES, BOTIGUES, FORNS DE PÀ...

Pharmacies, shops, bakeries ... Pharmacies, magasins, boulangeries ... Farmacias, tiendas, panaderías ... 藥房,商店,麵包店... Apotheken, winkels, bakkerijen ... ఫార్మసీలు, షాపులు, బేకరీలు ... Farmácias, lojas, padarias ...  الصيدليات والمحلات التجارية والمخابز ... Amakhemisi, izitolo, amabhikawozi ... Gyógyszertárak, üzletek, pékségek ... ဆေးဆိုင်များ၊ ဈေးဆိုင်များ၊ ကိတ်မုန့်များ ... Љекарне, продавнице, пекаре ...

"Si aquests dies de confinament sents que casa teva deixa de ser un espai segur per a tu o els teus fills i filles,

aquí truquem per tu.


Entre totes, podem fer front a aquesta situació!"

"Pendant ces jours de confinement, si vous ou vos enfants vous ne vous sentez pas en sécurité chez vous, nous pouvons appeler à votre place.

Ensemble, nous pouvons faire face à cette situation!"

..............................

"If during the lock-down you feel like your home is no longer a safe space for you or your children, we can call the helplines for you.

Together, we can face this situation!"

..............................

"Si estos días de confinamiento sientes que tu casa deja de ser un espacio seguro para ti o tus hijas e hijos, aquí llamamos por ti.

Entre todas, podemos hacer frente a esta situación!"

Inf serveis violencia masclista_Covid 19_ES
Inf serveis violencia masclista_Covid 19_EN
Inf serveis violencia masclista_Covid 19_CAT
Inf serveis violencia masclista_Covid 19_FR

Estado español

En este enlace puedes localizar y visualizar de forma interactiva, a través de mapas, información a la que puedes acceder ante casos de violencia machista. Para cada recurso se proporciona descripción del servicio, dirección postal y teléfonos de contacto.

o puedes llamar / telefonare / فون  / ifoni / telefon etme / têlefonê / điện thoại /

телефониране / 電話 / taleefanka / téléphone / հեռախոս / or you can call

016

atención 24h

gratis /  free / gratuit

Para todo el territorio / per a tot el territori / for the entire territory / pour l'ensemble du territoire

¡NO ESTÁS SOLA! / आप कोई नहीं हैं! / 您並不孤單!/

 تاسو یوازینی نه یاست! / НЕ СЕ САМО! /YOU ARE NOT ALONE/